Zeefdruk

Zeefdruk
Merlet arrow
Zeefdruk machines

Sinds januari 2020 beschikken we over een grote automatisce zeefdruk carrousel en een kleinere handmatige zeefdruk carrousel. Met deze machines kunnen we gemakkelijk kleine grote orders tot 6 kleuren drukken op de meeste kleding. Voor speciale bedrukkingen zoals zoals draagtassen  en bepaalde werkkleding gebruiken we de handcarrousel voor extra controle tijdens het drukken.

Van bestelling tot levering

Samen met de bestelling vragen wij u om vectorbestanden van de logo’s. Indien je geen vectorbestanden hebt gaan we proberen om deze in de juiste vorm te gieten. Indien dit veel werk is moeten we daarvoor wel tekenkosten aanrekenen.  Het finale ontwerp wordt eerst steeds via een formulier met voorbeelden, afmetingen, kleuren (PMS codes) en plaatsing ter goedkeuring aangeboden. De klant moet alles ZEER GOED nakijken op eventuele fouten en eventuele opmerkingen worden dan aangepast op het ontwerp.

Nadat het voorbeeldformulier goedgekeurd is, printen we de filmen die gebruikt worden om de drukzeef te belichten. Voor donkere textiel maken we gebruik van een witte onderlaag zodat de inkten niet verkleuren.

Met deze clichés belichten we de klaargemaakte drukzeef en worden de machines ingesteld om te drukken. Voor elke kleur wordt een aparte zeef klaargemaakt en ingesteld. De inkten worden voorbereid en gemengd indien nodig. De machine wordt zo ingesteld dat de kleuren mooi samenvallen en begint het drukken.

Nadat de volledige druk op de textiel staat gaat deze door een droogtunnel die ervoor zorgt dat de inkten drogen en zich goed binden met de textiel. Tot slot wordt alles mooi opgevouwen en ingepakt voor verzending of afhaling.

Kleuren

In onze database werken we met PMS codes om de kleuren van uw bestelling te bepalen en bewaren voor de toekomst. Wij hebben een grote variëteit aan kleuren direct klaarstaan om te drukken. Mochten wij de juiste kleur niet standaard hebben liggen, kunnen wij deze snel maken door basiskleuren te mengen zodat deze  overeenkomt met de gevraagde PMS kleur.

Met onze zeefdruk machines kunnen wij tot 6 verschillende kleuren tegelijk drukken. Bij donkere textiel wordt 1 kleur ingenomen door een onderwit laag. Deze laag is belangrijk om te zorgen dat alle andere kleuren niet verduisteren of verkleuren door de textiel.

Inkten

We maken gebruik van 2 verschillende inkten om te drukken (plasticol en waterinkt), afhankelijk van de textiel kiezen wij de inkt die het mooiste effect zal geven.

Meer info over ons en onze manier van werken?
Neem contact op met ons of maak een vrijblijvende afspraak. Indien gewenst komen we ook ter plaatse.