Borduren 3

Borduren

Een kwaliteitsvolle afwerking op stijlvolle wijze

Merlet arrow

Programma

De kwaliteit van een goede borduur begint al bij de aanmaak van het borduur programma. Deze programma’s worden al meer dan 20 jaar bij ons gemaakt. Hierdoor hebben wij uitbundige kennis over de stikrichting en hoeveel steken te gebruiken voor een volle borduur zonder te veel gewicht en de overgang van kleuren voor het mooiste effect. Het programma wordt ook aangepast op basis van de textiel. Een hemd heeft bijvoorbeeld minder steken nodig dan een fleece voor het mooiste resultaat.

Kleuren

We hebben meer dan 200 kleuren aan polyester garen klaarliggen voor borduur. Wij verkiezen om met polyester te werken omdat dit materiaal beter zijn kleuren behoudt en wasbaar is op 95 graden. Met deze garen kunnen we tot en met 12 kleuren tegelijk borduren.

Badges

Borduurwerk geeft veel opties, één hiervan is het maken van badges. Deze kunnen zelf aan de kleding genaaid worden of voorzien zijn van klittenband om gemakkelijk te kunnen vervangen. Badges die aangenaaid moeten worden kunnen we maken in allerlei vormen. Met klittenband is dit beperkt tot rechthoeken, vierkanten en cirkels.
Borduurmachines

We rusten onze naaisters uit met de modernste borduurmachines en houden onze ogen open voor nieuwe technieken. Binnen ons atelier werken we met een 12 kops en een 8 kops borduurmachine. Daarnaast hebben we een kleiner borduurmachine om badges te maken voor individuele namen.

Met onze grote borduurmachines kunnen we allerlei textiel borduren. T-shirts, jassen, hemden, draagtassen, fleece, petten, … Zelfs voor ongebruikelijke oppervlaktes proberen we een oplossing te vinden. Afhankelijk van de beschikbare ruimte op de textiel, kunnen onze machines to30 cm breed en 40 cm hoog borduren.

Borduur proces

Wanneer u bij ons geborduurde kledij bestelt, bespreken wij eerst samen met u de textiel en wat de opties zijn. Wij geven zo goed mogelijk onze raad voor de beste afwerking. De kleuren worden gekozen, de grootte wordt bepaald en de plaatsing wordt vastgesteld.

Nadat alle details besproken zijn, maken wij een borduurprogramma en een borduurproef ter goedkeuring. Het programma wordt indien nodig bijgewerkt voor betere kwaliteit. Kleuren kunnen ook nog aangepast worden als het garen niet het gewenste effect geven.

Na goedkeuring gaan onze naaisters aan de slag met borduren. Ze spannen de textiel in de juiste kaders, plaatsen een beschermlaag achter de textiel en borduren dan tekst of logo’s rechtstreeks of via badge op de kledij.

Wanneer de borduur uit de machine komt wordt deze met de hand afgezuiverd om uitstekende draadjes weg te knippen en elke borduur te controleren op fouten. Tot slot wordt alles netjes opgevouwen en verpakt voor afhaling of levering.

Meer info over ons en onze manier van werken?
Neem contact op met ons of maak een vrijblijvende afspraak. Indien gewenst komen we ook ter plaatse.